Pionin kukinta huumaa keskikesällä


kuolanpioni 18.5.2003 Pionikesä alkaa toukukuussa. Silloin kuolanpionin vahvat ja punertavat versot nousevat vielä routaisesta maasta ensimmäisten keväisten pälvien keskelle. Kesäkuun alussa kukkanuput ovat jo kehittyneet ja suuret yksinkertaiset kukat avautuvat ennen juhannusta.

Kuolanpioni 23.6.2003 Pioneissa on paljon eri värejä: valkoista, kermankeltaista, vanhaaroosa, pinkkiä, anilinpunaista ja tummanpunaista. Myös pionien kukkien muodot vaihtelevat. Myynnissä on yksinkertaiskukkaisia eli ns. japanilaisia ja vuokkomaisia muotoja sekä puolikerrottuja ja kerrottukukkaisia pioneita.

Jalopioni 15.7.2003 Pionin voi istuttaa yksittäiskasviksi tai terassin reunalle kauniiksi yksityiskohdaksi. Perennapenkissä pioni on erittäin kaunis yhdessä sinisten ja valkoisten ritarinkannusten kanssa.

Jalopioni Pionin kukka muistuttaa ruusun kukkaa sekä muotonsa että värinsä puolesta. Niinpä esimerkiksi kiiltävälehtiset ruusut ovat hyvä tausta pionille, joka kukkii ennen ruusuja. Jos samassa ryhmässä käytetään vielä sinisiä iiriksiä, saadaan aikaan kaunis ja harmoninen ryhmä.

Jalopioni Pionin tumma, kiiltävä lehdistö ja iiristen miekkamaiset lehdet, joissa valo ja varjot leikkivät, pysyvät kauniina pitkälle syksyyn. Vielä ennen lakastumistaan pionin lehdistö saa kauniin punaisen syysvärin.

Jalopioni Pionit tarvitsevat kasvurauhan tullakseen vuosi vuodelta kauniimmiksi. Ne viihtyvät parhaiten aurinkoisella, syvämultaisilla ja savensekaisilla kasvupaikoilla, jotka on hyvin salaojitettu.

Jalopioni Pionia istutettaessa on muistettava, että uudet silmut saavat tulla korkeintaan 3 - 5 cm maan pinnan alle. Liian syvään istutetut pionit kasvavat ja kukkivat huonosti.

Talonpoikaispioni Pioneilla ajoittain esiintyvän harmaahomeen torjumiseksi lakastuneet varret ja lehdet olisi hyvä leikata syksyllä uusia silmuja vahingoittamatta ja hävittää ne poltamalla.

Jalopioni Paras lannoite pioneille on palanut karjanlanta tai muu orgaaninen lannoite, mutta ei tuore lanta. Aikainen syyskesä on sopiva aika lannoitukselle ja laihoilla mailla voidaan lisälannoittaa vielä keväälläkin.
Pionien tietopankki
Tämän linkin kautta löytyy valtavasti lisätietoa pionien ystäville. Yli 3000 värikuvaa, josta löydät myös meillä myynnissä olevat lajikkeet. Saksankielinen sivu toimii myös Englannin, Ranskan ja Unkarin kielellä.