Keltainen on auringon väri

 

Keltainen on auringon väri. Se on myös toivon ja uuden alun väri. Keltaiset kevätkukkijamme – kullerot, esikot, rentukat ja vuohenjuuret toivottavat kesän tervetulleeksi.

Keltainen on vahva energian väri. Kauneimmillaan se on yhdistettynä purppuran ja sinisen erisävyihin, punaiseen, oranssiin ja violettiin.

Keltainen on nostalginen syksyn väri. On aika jättää hyvästi kesälle, mutta vielä loistavat nauhukset, kultapallot ja piiskut kullankeltaisina.

 

Nauhukset ovat komeimpia syksyn keltakukkaisia perennoja. Ne ovat terveitä ja helppohoitoisia, kunhan muistamme istuttaa ne runsasravinteisille, ei-paahteisille kasvupaikoille. Niiden kukinta- aika on pitkä, heinäkuun alusta elokuun loppuun lajikkeesta riippuen.

 

Kerrottukukkainen kultapallo on elokuisen puutarhan kaunotar. liki kaksimetrisenä se tarvitsee tuen tai kuistinseinämän pysyäkseen hyvin pystyssä runsaan kukka taakan alla.

Hieman tuntemattomampi on sen yksinkertaiskukkainen muoto, tummasilmäinen syyspäivänhattu. Sen kasvutapa on leveähkö ja matalampi kuin kultapallon.

 

Pohjoissuomalaisiin syyskesän kukkijoihin kuulu muualla maassa melko tuntematon dorianvillakko. Sen kanariankeltainen päivänkakkaramainen kukinto avautuu heinäkuun loppupuolella jatkuen pitkälle elokuuhun. Dorianvillakkoa voi istuttaa hyvin yksittäiskasviksi sen leveän ja tuuhean pensasmaisen kasvutavan ansiosta.

 

Takaisin tuotelistaan
Takaisin